Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz w czerwonym sosie

Składniki:

  • 800 g filetów z sandacza
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1 pomidor
  • 1łyżka słodkiej papryki  proszku
  • 1 szkl. bulionu rybnego
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć ją z ognia, wymieszać z papryką w proszku i postawić ponownie na ogniu.
      Następnie pomidora obrać ze skórki, posiekać i dodać do cebuli razem z papryką pokrojoną w kostkę.
      Zalać całość bulionem i dusić na małym ogniu co jakiś czas podlewać wodą aby warzywa zamieniły się w sos.
      Włożyć osolone filety i dusić jeszcze około 15 minut.
      Na koniec podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną, doprowadzić do wrzenia.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *