Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz przykryty pieczarkami

Składniki:

  • 1 kg sandacza
  • 150 g pieczarek
  • 30 g tłuszczu
  • 30 g mąki
  • 40 g masła
  • sól
  • posiekana natka pietrsuzki

    Sposób wykonania:

    Sandacza odfiletować i pokroić na porcję, które oprószyć solą i obtoczyć w mące po czym smażyć na rozgzranym tłuszczu.
    W między czasie pieczarki pokroić w plasterki i obsmazyć je na rozgzranym maśle po czym podlać odorbiną wody i dusić około 15 minut.
    Usmażoną rybę ułożyć na półmisku i przykryć ją pieczarkami.
    Na koniec posypać jeszcze posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *