Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz po meksykańsku

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych (panga, tilapia, mintaj)
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 1 puszka ananasów
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • mały słoiczek keczupu
  • mielona papryka
  • sol
  • pieprz


Sposób przygotowania:

Rybę usmażyć. Osobno usmażyć pokrojone w paski cebule i dodać pokrojone papryki. Smażyć , aż warzywa zmiękną. Dodać ananasy, syrop i chwilę dusić. Potem dodać keczup i koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Na koniec włożyć rybę i wymieszać.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *