Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałtka z ” wąsem”

Składniki:

  • 1 paczka ryżu
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 słoiczek selera konserwowego
  • 20 dag szynki drobiowej
  • 1 pęczek pietruszki
  • 5 dag sera żółtego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz.
  • czosnek


Sposób przyrządzenia:
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić. Paprykę, ser żółty pokroić w kostkę, szyneczkę w drobne paseczki a pietruszkę drobniutko posiekać. Wszystkie składniki połączyć z ryżem , kukurydzą i odsączonym selerem. Przyprawić do smaku, wymieszać z majonezem. Smacznego!
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez agap

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *