Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ziemniaczana z pstrągiem

Składniki:

  • 6 ziemniaków ugotowanych
  • 3 jajka ugotowane
  • 3 dymki
  • 1 szkl. wędzonego pstrąga
  • 1 szkl. pomidorów pokrojonych na ćwiartki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka sosu Worcester
  • 1 łyżeczka musztardy

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać ¼ szkl. wody.
    Dodać musztardę, sok z cytryny, olej oraz sos Worcester.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i doprowadzić do zagotowania.
    Następnie zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
    Ziemniaki pokroić na plastry, dodać do nich posiekaną dymkę, jajka pokrojone w dużą kostkę, pomidory pokrojone w ćwiartki, paprykę pokrojoną w kostkę oraz rybę.
    Całość dokładnie wymieszać i polać sosem.
    Wstawić do lodówki pod przykryciem na 30 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *