Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ziemniaczana z karczochami i korniszonami

Składniki:

  • 500 g młodych kartofli
  • 100 g karczochów z puszki
  • 15 małych cebulek marynowanych
  • 10 korniszonów
  • 10 rzodkiewek
  • 5 zielonych oliwek


    Sos :

  • 100 g majonezu
  • 3 łyżki soku cytrynowego
  • 1/2 łyżeczki startej skorki cytrynowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kartofle ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i pokroić w kostkę,.
    Odcedzone karczochy przekroić na pół, cebulki i korniszony pokroić w kostkę a rzodkiewki i oliwki na plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez wymieszać z sokiem i skórka z cytryny, oraz posiekanym czosnkiem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *