Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze szparagów i łososia

Składniki:

  • 200 g wędzonego łososia
  • 500 g szparagów
  • 100 g rukoli
  • ½ ogórka zielonego
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżeczki białego octu winnego
  • ½ cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Szparagi zalać wodą i gotować około 4 minut po czym je odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Pomidorki przekroić na połówki a ogórka pokroić w kostkę.
    Następnie ocet winny wymieszać z oliwą oraz pieprzem.
    Polać pomidory, szparagi i ogórka, posypać rukolą i udekorować kawałkami łososia i cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *