Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze szparagami ze szczypiorkiem

Składniki:

  • szparagi 1,5 kg
  • cukier
  • sól
  • posiekany szczypiorek 1 łyżka
  • sos winegret gotowy

    Sposób przyrządzenia:
    Szparagi należy obrać, odkroić ich zdrewniałe końcówki, pędy zaś pokroić
    na kawałki o długości 5 cm. Wodę należy zagotować wraz z solą i cukrem,
    włożyć do niej szparagi i gotować około 20 minut pod pokrywką. Szparagi
    należy odcedzić, odsączyć z wody, przełożyć do salaterki, polać sosem
    winegret i posypać szczypiorkiem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *