Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze szparagami, kukurydzą i szynką

Składniki:

  • 80 dag szparagów
  • 2 puszki kukurydzy
  • 30 dag ogórków konserwowych
  • 40 dag szynki
  • 30 dag żółtego sera

    Sos:

  • 1,5 szkl. majonezu
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki soku  cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:

    Obrane szparagi zalać osolonym wrzątkiem i ugotować.
    W między czasie składniki podane na sos dokładnie wymieszać ze sobą.
    Następnie szparagi odcedzić i pokroić w 2 cm kawałki, ser w słupki, ogórki w plasterki a szynkę w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *