Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków, pomidorów i dorsza

Składniki:

  • 150 g filetów z dorsza
  • 2 ziemniaki
  • 1 pomidor
  • 1 marchewka
  • 1/3 szkl. groszku konserwowego
  • 1/3 szkl. żurawin
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka ketchup
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
     

    Sposób wykonania:

    1. Warzywa pokroić w cienkie słupki po czym zalać je wodą, dodać żurawinę oraz groszek i ugotować.
      W między czasie ugotować również dorsza, którego pokroić na kawałki.
      Warzywa odcedzić i wymieszać z rybą.
      Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Przed podaniem plac oliwą wymieszaną z ketchupem.
      Udekorować kawałkami pomidorów i jajkami.
      Posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *