Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków, jabłka i cielęciny

Składniki:

  • 150 g gotowanej cielęciny
  • 2 selery
  • 2 jabłka
  • 3 gotowane ziemniaki
  • 200 g gotowanych grzybów
  • 150 g gotowanych szparagów
  • ¾ szkl majonezu
  • natka pietruszki
      

Sposób wykonania:

  1. Cielęcinę, grzyby, szparagi oraz ziemianki ugotować.
    W między czasie jabłka pokroić w plasterki a selery w słupki.
    Następnie ugotowana cielęcinę i ziemniaki pokroić w kostkę a grzyby i szparagi na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Doprawić do smaku solą i polać majonezem.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *