Bekon – 4 paski (usmażony na chrupko; zachowaj tłuszcz)
Mąka – 1 łyżka stołowa
Woda – ½ szklanki
Ocet – ½ szklanki
Cukier – 2 łyżki stołowe
Sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia: Dressing: dodaj mąkę do tłuszczu ze smażenia bekonu, podgrzewając mieszaj mąkę, tak, by nie było grud. Dodaj wodę, ocet i cukier, wymieszaj. Gotuj aż do zagęszczenia. Dodaj sól i pieprz do smaku. Następnie dodaj pokruszony boczek. Dopraw stek (sól, pieprz i zioła). Grilluj mięso, paprykę i cebulę około 12 – 15 minut, obróć mięso i piecz kolejne 12-15 minut. Pokrój steki i paprykę na ukośne paski, ułóż razem z cebulą na talerzu i polej podgrzanym dressingiem.