Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wołowiną

Składniki:

  • 1 główka strzępiastej sałaty
  • 30 dag. pieczonej wołowiny
  • 25 dag. dojrzałych czereśni
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Sałatę opłukać, osuszyć, położyć na talerzu i lekko oprószyć solą i pieprzem, i skropić sokiem z cytryny. Świeżo upieczoną wołowinę pokroić w kostkę. Czereśnie wydrylować. Pokrojone mięso i czereśnie ułożyć na sałacie, skropić sokiem z cytryny i odstawić  w chłodne miejsce. Przed podaniem sałatkę dobrze wymieszać, jeśli trzeba przyprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *