Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wędzonym twarogiem

Składniki:

  • główka sałaty masłowej
  • pęczek rzodkiewek
  • 20 dag wędzonego twarogu
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób wykonania:
Salatę porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki pokroić na plasterki a ser pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do salaterki i wymieszać,
Następnie oliwę wymieszać z octem winnym.
Doprawić do smaku sola ora pieprzem i sosem skropić sałatkę.
Na koniec posypać całość posiekanym koperkiem i szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *