Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wątróbek drobiowych z jabłkiem

Składniki:

  • 700 g wątróbek z drobiu
  • 2 jabłka
  • 1 szkl majonezu
  • 1 szkl śmietanki
  • 2 cytryny
  • 7 jajek przepiórczych
  • 0,5 pęczka estragonu
  • natka pietruszki
  • cukier puder
  • pasta pomidorowa
  • sos worcester
  • białe wytrawne wino
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Oczyszczone wątróbki gotować w osolonym wrzątku do miękkości po czym odstawić w wodzie do ostygnięcia, wówczas większe kawałki odłożyć a mniejsze  przetrzeć.
Następnie dodać do nich majonez, natkę pietruszki, estragon i ubitą śmietankę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem pudrem, sosem Worcester, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Cały czas ubijając dodać jeszcze wino oraz pastę pomidorową.
Do kokilek włożyć plasterkami jabłek oraz odłożone kawałki wątróbki.
Zalać je sosem i udekorować ugotowanymi jajkami przepiórczymi, plasterkami cytryny oraz estragonem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *