Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczykiem na zielonej sałacie

Składniki:

  • 1 główka sałaty
  • 1 puszka tuńczyka w oliwie
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • 15 czarnych oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 marynowana czerwona papryka
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Sałatę porwać na mniejsze kawałki i wrzucić na dno miski.
    Na niej ułożyć tuńczyka rozdrobnionego widelcem razem z oliwą.
    Natomiast na tuńczyku ułożyć pomidorki przekrojone na połówki oraz paprykę pokrojoną w paski i cebule pokrojoną w krążki.
    Całość posypać jeszcze oliwkami.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *