Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczykiem Marty

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • ½ pokrojonej w kostkę łodygi selera naciowego
  • ¼ pokrojonego w kostkę kwaśnego jabłka
  • ¼ pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka kropli octu balsamicznego
  • sól, pieprz biały do smaku


Sposób przyrządzenia:
Tuńczyka obsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem. W salaterce wymieszać delikatnie wszystkie składniki sałatki, odstawić na 30 minut. Podawać z białym pieczywem i masłem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *