Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • puszka kukurydzy
  • 4 ogórki kiszone
  • ½ pora
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżka jogurtu
  • łyżka szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Fasolę, tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy i przełożyć całość do salaterki.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę a pora w krążki, które sparzyć wrzątkiem, przełożyć do pozostałych składników.
Następnie majonez wymieszać  z jogurtem i posiekanym koperkiem.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Sosem polać sałatkę i delikatnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *