Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą

 

Składniki:

  • 400 g ciecierzycy
  • 10 g tuńczyka w oliwie z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • 4 pędy zielonej cebulki
  • 1 zielony ogórek
  • 8 pomidorów koktajlowych
  • ½ szkl. oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ciecierzycę  przelać wodą i odstawić aby ociekła z nadmiaru wody.
    W między czasie posiekać cebulę i rozdrobnić widelcem tuńczyka.
    Następnie ogórka i pomidory pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Skropić całość sokiem z cystyny oraz polać oliwa z oliwek.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kuminem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *