Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczyka, ogórka, jabłka i jajka

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 4 jajka
  • 15 dag żółtego sera
  • mały słoik majonezu
  • liście sałaty
  • kilka oliwek nadziewanych papryką

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce razem z serem.
    Natomiast, jabłkom cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, dodając odsączonego z zalewy tuńczyka.
    Polać całość majonezem i przełożyć do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.
    Udekorować oliwkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *