Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczyka Małgosi A

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka najlepiej w kawałkach
  • 2 torebki ryżu włożyć do gotującej i lekko osolonej wody i ugotować
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • majonez
  • ketchup
  • 3 kiszone ogórki pokrojone w kostkę
  • 3 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1duża surowa czerwona papryka


Sposób przyrządzenia:

Przekładać składniki warstwami w salaterce najlepiej szklanej i przezroczystej, ryż musi być zupełnie zimny. Układać warstwami ryż, ogórek, cebula, ketchup, ryż, jajka, majonez, ryż, tuńczyk, ryż, ketchup, kukurydza ,papryka i majonez. Wstawić sałatkę do lodówki.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *