Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczyka i avocado

Składniki:

  • 20 dkg tuńczyka w sosie własnym
  • 2 avocado
  • sok z połowy cytryny
  • 2 poszatkowane cebulki dymki
  • ½ szklanki pokrojonych drobno łodyg selera naciowego
  • ½ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • 2 łyżki majonezu
  • ¼ łyżeczki soli
  • posiekany koperek


Sposób przyrządzenia:

Do miseczki wycisnąć sok z połowy cytryny. Awokado przekroić wzdłuż na połowę, usunąć pestkę. Za pomocą łyżki wydrążyć ostrożnie miąższ, pokroić go w drobną kostkę, przełożyć do miseczki z sokiem cytrynowym, wymieszać. Tuńczyka obsączyć z zalewy, jeśli trzeba rozdrobnić. Wymieszać wszystkie składniki, dodać sól, majonez, koperek, ponownie wymieszać. Napełnić sałatką skorupki z avocado, udekorować zieleniną.

2 comments for “Sałatka z tuńczyka i avocado

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *