Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z truskawkami

Składniki:

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 główka sałaty czerwonej
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 szklanki truskawek
  • kawałek sera pleśniowego
  • 1 marchewka
  • 1 szklanka białych winogron
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ cytryny

    Sposób przyrządzenia:
    Marchewkę umyć, obrać i pokroić w małe słupki. Sałatę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, porwać na kawałki. Rzodkiewkę umyć, osączyć i pokroić w talarki
    Truskawki i winogrona umyć, osączyć i każdy owoc przekroić wzdłuż na pół. Z sera pleśniowego specjalną łyżeczką wyciąć kulki. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do szklanej misy, dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *