Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z truskawek z fetą i migdałami

Składniki:

  • ½ szklanki pokrojonych w plastry truskawek
  • kilka rozdrobnionych liś1)ci ulubionej sałaty
  • 1/3 szklanki pokrojonego w kostkę sera feta
  • 1/3 szklanki prażonych płatków migdałów

    Dresing:

  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½ łyżeczki musztardy
  • ½ łyżeczki octu winnego
  • ½ łyżeczki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy

    Sposób przyrządzenia:
    Składniki dresingu dokładnie zmiksować. Pozostałe składniki wymieszać w salaterce, polać dresingiem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *