Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z truskawek i awokado

Składniki:

  • 1 rozdrobniony owoc awokado
  • 15 truskawek pokrojonych w plasterki
  • 2 szklanki podartej drobno sałaty lodowej
  • ½ szklanki rozdrobnionych orzechów nerkowca

Dresing:

  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu winnego jabłkowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny


Sposób przyrządzenia:

Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Stałe składniki sałatki wymieszać w salaterce, polać przygotowanym sosem, powtórnie wymieszać, podawać zaraz po przyrządzeniu.
Uwaga. Rozdrobniony miąższ awokado natychmiast skropić sosem i wymieszać aby nie ściemniał.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *