Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tortellini, papryki i szynki

Składniki:

    • 1 opakowanie pierożków tortellini z mięsem
    • 1 czerwona papryka
    • 1 żółta papryka
    • por
    • 10 dag. szynki
    • słoik ogórków konserwowych
    • 2 łyżki majonezu
    • sol
    • pieprz

    Przygotowanie:
    Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, a miąższ pokroić w kostkę. Szynkę i ogórki również pokroić w kostkę. Pora pokroić na cienkie plasterki. Tortellini ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Wymieszać z warzywami i szynką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *