Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z szynką parmeńską i mozzarellą

Składniki:

  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 2 kule sera mozzarella
  • 5 dkg obranych ze skórki migdałów
  • 2 brzoskwinie
  • zielona sałata
  • 8 pomidorków koktajlowych pokrojonych na połowę
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Brzoskwinie obrać ze skóry, przekroić na połówki, usunąć pestki. Sałatę podrzeć na strzępki (w przypadku użycia sałaty o dużych liściach) wymieszać z odrobiną oliwy, posolić. Całość rozdzielić na 4 talerze. Na każdym ułożyć część sałaty, dwa plastry szynki, połówkę brzoskwini, pomidorki, i część pokruszonego sera mozzarella. Całość skropić oliwą i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *