Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z solonych śledzi, jabłek i buraków

Składniki:

  • 10 dkg nisko solonych filetów śledziowych
  • 1 obrany ugotowany burak ćwikłowy
  • 1 obrana ugotowana marchewka
  • 2 obrane ugotowane ziemniaki
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 obrane, pozbawione gniazd nasiennych kwaśne jabłko
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Śledzie lekko wymoczyć w zimnej wodzie, osuszyć, pokroić w kostkę. Podobnie pokroić pozostałe składniki. W misce wymieszać składniki sałatki, dodać oliwę lub majonez, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać na liściach zielonej sałaty.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *