Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z soi, pomarańczy i glonów

Składniki:

  • 25 dag ziaren soi
  • 1 arkusz glonów nori
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka prażonych ziaren sezamu
  • sól

    Sposób wykonania:
    Ziarna soi zalać wodą i odstawić na 12 godzin.
    Po tym czasie ziarna odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować ok. 2 godzin,
    W między czasie glony delikatnie podprażyć nad planikiem kuchenki po czym pokruszyć je na małe kawałki.
    Ostygniętą soje wymieszać z glonami, pomarańczą podzieloną na cząstki oraz ziarnami sezamu.
    Skropić całość sosem sojowym oraz olejem sezamowym.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *