Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z soczewicy, rzodkiewek i marchewki

Składniki:

  • 1 główka sałaty
  • 1 ½ pęczka rzodkiewek
  • marchewka
  • ½ szkl. zielonej soczewicy
  • 2 cebule
  • koperek
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Soczewice zalać osoloną wodą i ugotować.
    W między czasie rzodkiewki pokroić w plasterki, sałatę porwać na mniejsze kawałki, cebulę w krążki a marchewkę w słupki.
    Soczewice odcedzić i połączyć wszystkie składniki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Polać jogurtem i na koniec udekorować koperkiem oraz plasterkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *