Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z sera, fasolki i śledzi

Składniki:

  • 25 dag sera edamskiego
  • 1 szklanka drobnej fasoli
  • 2 filety śledzi korzennych lub matiesów
  • 2 cebule
  • 10 śliwek z octu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 6 łyżek posiekanej natki pietruszki
  • 10 szklanka sosu tatarskiego
  • pieprz
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól

    Sposób wykonania:

    Ser pokroić w kostkę, fasolkę zalać wodą i gotować do miękkości.
    Następnie śledzie pokroić w paseczki a cebulę i śliwki posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając  odcedzoną fasole.
    Zieleninę posiekać i wymieszać z sosem tatarskim.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem i polać sałatkę.
    Całość jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *