Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z selera z grzybkami marynowanymi

Składniki:

  • 500 g selerów naciowych
  • ½ szkl. posiekanych marynowanych grzybów
  • 2-4 pomidory
  • 4 łyżki posiekanych listków estragonu
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

    Sposób wykonania:
    Selera obrać i wrzucić na osolony wrzątek na ok. 2-3 min po czym odcedzić, przelać zimną wodą i pokroić w krążki.
    Dodać marynowane grzybki oraz połowę posiekanego estragonu.
    Wymieszać i skropić całość octem i polać oliwą.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem, wstawić do lodówki.
    Przed podaniem posypać resztą estragonu i udekorować ćwiartkami pomidorów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *