Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z selera naciowego z kawałkami indyka

Składniki:

  • 2 plastry wędzonej piersi indyka
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • garść orzechów włoskich
  • 5 dag sera pleśniowego
  • 1 łyżka koniaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Do sera dodać koniak, oliwę oraz ocet winny.
Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Następnie seler drobno pokroić i skropić go sokiem z cytryny.
Indyka pokroić w słupki i wymieszać z selerem, dodając posiekane orzechy.
Przed podaniem polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *