Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z rzodkwi, jabłka i migdałów

Składniki:

  • sałata
  • 30 g migdałów
  • biała rzodkiew
  • winne jabłko

    Sos:

  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Rzodkiew pokroić w plastry, które oprószyć sola i odstawić na 10 minut aby puściły sok, wówczas je odsączyć i dodać do nich sałatę porwaną na mniejsze kawałki, sparzone wrzątkiem migdały, oraz starte na tarce jabłko.
    Całość dokładnie wymieszać,.
    Następnie czosnek rozetrzeć razem z solą po czym dodać olej, sok z cytryny, cukier oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *