Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ryżu i groszku

Składniki:

  • 1 saszetka ryżu
  • mała puszka groszku
  • 4 jajka
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 górki konserwowe
  • 1 szkl. sosu tatarskiego
  • jabłko
  • sok z 2 cytryn
  • sól
  • pieprz
  • estragon

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę.
    Następnie jabłko zetrzeć na tarce a ogórki pokroić w plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą , dodając odsączony z zalewy groszek.
    Polać całość sosem tatarskim i doprawić do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *