Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ryżowego makaronu z ogórkiem

 

Składniki:

  • pół paczki makaronu w kształcie ryżu
  • 2 długie ogórki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3-4 ząbki czosnku
  • koperek
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie obranego ogórka zetrzeć na tarce a kukurydze odsączyć z zalewy i dodać do makaronu.
    Następnie dodać majonez oraz posiekany koperek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *