Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z rukolą i łososiem

Składniki:

 

  • szklanka świeżych liści bazylii
  • pomidor
  • 2 szklanki rukoli
  • 15 dkg wędzonego łososia w plastrach
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • cukier, sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:

Zielone liście sałaty i bazylii umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Rzodkiewkę umyć osączyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Plastry łososia pokroić w paseczki a pomidora na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Polać oliwą z oliwek i skropić octem balsamicznym.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *