Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z raków i rzodkiewek

Składniki:

  • 300 g raków w zalewie
  • ½ ogórka sałatkowego
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

    Sposób wykonania:

    Raki odsączyć z zalewy, obrać i pokroić na mniejsze kawałki, obrany ogórek pokroić w kostkę a rzodkiewki w plasterki.
    Wszystkie  składniki  wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez wymieszać ze śmietaną, ketchupem oraz posiekanym koperkiem.
    Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny i polać sałatkę.
    Całość jeszcze raz przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *