Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z porów z fetą i papryką

Składniki:

  • 75 dag porów
  • 3 czerwone papryki
  • 25 dag sera feta
  • 5 dag migdałów
  • kilkanaście czarnych oliwek
  • ½ szkl. ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę
  • ½ szkl. posiekanej dymki
  • 1 łyżka kaparów

    Sos:

  • 6 łyżek oliwy
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Oliwę połączyć z octem oraz 3 łyżkami zimnej wody.
    Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki oraz tymianek.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Pory obgotować lekko w osolonej wodzie.
    W między czasie ser pokroić w kostkę, paprykę w paski a migdały posiekać.
    Ogórki i dymkę drobno pokroić.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze oliwki oraz kapary.
    Polać sosem i lekko przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *