Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pomidorków, orzechów i bekonu

Składniki:

  • 300 g małych pomidorków
  • 1 ząbek  czosnku
  • 4 łyżki orzechów włoskich
  • 200 g liści szpinaku
  • kilka listków bazylii
  • 8 plastrów bekonu
  • 2 łyżki czerwonego wina
  • 150 g sera camembert
  • 6 łyżek oliwy z oliwek

    Sposób wykonania:
    Pomidory przekroić na połówki, czosnek i orzechy posiekać, szpinak pokroić w paseczki, bekon i ser w kostkę.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie wino wymieszać z oliwa z oliwek i polać sałatkę.
    Na sam koniec posypać listkami bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *