Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pomarańczy, bananów i ananasa

Składniki:

  • 1 szkl. płatków migdałowych
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 4 pomarańcze
  • 2 banany
  • puszka ananasów
  • bita śmietana
  • cukrowa zalewy z ananasów
  • 50 g czystego spirytusu
  • 2 łyżki płynnego miodu

    Sposób wykonania:

    1. Obrane banany pokroić na plasterki, ananasy na małe kawałki a pomarańcze podzielić na cząstki/.
      Następnie migdały uprażyć na suchej patelni pod koniec posypując je cukrem pudrem i jeszcze chwile smażyć.
      Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
      Natomiast zalewę z ananasów wymieszać ze spirytusem oraz miodem.
      Powstałym sosem polać sałatkę.
      Na sam koniec udekorować bitą śmietaną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *