Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pieczarkami i szparagami

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka szparagów
  • 30 dkg pieczarek
  • 3 ogórki konserwowe
  • 25 dkg drobiowej kiełbasy
  • 3 łyżki szczypiorku
  • 3 łyżki zielonej natki pietruszki
  • 1 słoik majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 łyżki musztardy
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka obrać i pokroić w ósemki. Pieczarki umyć obrać i obgotować 15 minut w lekko osolonej wodzie, osączyć, ostudzić i pokroić w małą kostkę. Szparagi osączyć i pokroić na małe kawałki. Ogórki pokroić w kostkę, kiełbasę w paseczki. Przygotować sos. Majonez wymieszać z jogurtem, keczupem i musztardą, doprawić solą i pieprzem. Sałatkę wyłożyć do szklanej salaterki polać sosem i delikatnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *