Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pieczarkami i jabłkiem

Składniki:

  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag szynki
  • 2 jabłka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 4 łyżki groszku z puszki
  • ½ strąki czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka cukru
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki obgotować lekko w osolonej wodzie po czym je odcedzić i pokroić w plasterki.
    Następnie obrane jabłka pokroić również w plasterki, cebulę i ogórek w kostkę a wędlinę w paseczki.
    Wszystko wymieszać ze sobą dodając resztę składników.
    Polać całość oliwą oraz sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *