Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pieczarek i ziemniaków

Składniki:

  • 25 dkg pieczarek
  • 4 średnie ziemniaki
  • sól, pieprz


    Dresing:

  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki cytryny
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Świeże, zdrowe grzyby oczyścić, przyciąć trzony. Tak przygotowane grzyby zalać wrzącą wodą, gotować 15 minut, odcedzić, pozostawić na sicie, aby dokładnie się obsączyły, pokroić w plastry. Ziemniaki dokładnie wyszorować, ugotować w mundurkach, schłodzić, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Składniki sosu zmiksować. Ziemniaki i pieczarki przyprawić, wymieszać w salaterce, polać sosem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *