Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z patisonów i pomidorem

Składniki:

  • patison 1 sztuka młoda
  • pomidor 4 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • liść selera 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 2 łyżeczki
  • śmietana gęsta 5 łyżek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Patisona należy dokładnie umyć, następnie zetrzeć na tarce jarzynowej.
    Pomidory należy sparzyć, po czym obrać ze skórki i rozgnieść w
    salaterce. Do pomidorów należy dodać posiekaną cebulkę i zieleninę.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko wymieszać, dodać patisona i
    śmietanę, raz jeszcze wymieszać. Sałatkę należy podawać schłodzoną w
    lodówce. 

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *