Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pasteryzowanych jajek

Składniki:

  • 3 główki sałaty rzymskiej
  • ¼ pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki pasteryzowanych jajek
  • 2 łyżki octy balsamicznego
  • 4 filety anchois
  • ½ szkl. startego parmezanu
  • pieprz
  • kostki grzanek

    Sposób wykonania:
    Oliwę z oliwek wymieszać razem z jajkami, octem balsamicznym, filetami anchois oraz starym serem po czym doprawić do smaku pieprzem.
    Następne dodać sałatę pokrojona na duże kawałki oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i udekorować grzankami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *