Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z paluszków krabowych

Składniki:

  • 1 opakowanie paluszków krabowych
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 3 łodygi selera naciowego
  • mały ogórek świeży
  • 1 łyżka zielonego koperku
  • kilka łyżek gęstej kwaśnej śmietany
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól, biały pieprz

 

Sposób przyrządzenia:
Paluszki krabowe lekko opłukać wodą, obsączyć, pokroić w kostkę. Cienko poszatkować rzodkiewkę, ogórek i łodygi selera, posolić, obsączyć na sicie. Śmietanę majonez i koncentrat pomidorowy bardzo dokładnie wymieszać Wszystkie składniki połączyć ze sobą dodając, sól i pieprz do smaku. Sałatkę schłodzić w lodowce, spożywać tego samego dnia. Przetrzymywana dłużej podejdzie „wodą”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *