Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z paluszków karbowych z awokado

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonych paluszków karbowych
  • 3 jajka
  • 2 awokado
  • 1 pęczek koperku
  • sok z ½ cytryny
  • ½ szkl. majonezu
  • sól
  • biały pieprz

Sposób wykonania:

  1. Paluszki lekko rozmrozić po czym pokroić je na mniejsze kawałki.
    Następnie ugotować jajka na twardo po czym je obrać i pokroić w ósemki.
    Awokado obrać i pokroić na duże kawałki, które skropić od razu połową soku z cytryny.
    Majonez doprawić do smaku solą, pieprzem oraz pozostałym sokiem z  cytryny.
    Awokado wymieszać razem z jajkami, paluszkami karbowymi oraz posiekanym koperkiem, wówczas polać majonezem i delikatnie przemieszać.
    Wstawić do lodówki na 30 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Krzyśka B

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *