Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z owoców morza, kukurydzy i oliwek

Składniki:

  • 50 dag mrożonej mieszanki obgotowanych owoców morza
  • 8-10 zielonych i czarnych oliwek bez pestek
  • 1 czerwona cebula
  • 3 pomidory
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 10 kolb konserwowej kukurydzy miniaturowej
  • ¼ szkl. oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • sok z 1 cytryny
  • natka pietruszki
  • ½ łyżeczki białej gorczycy
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Oliwę przelać do małego słoiczka, dodać musztardę białą gorczycę, sok z cytryny, ketchup oraz sól po czym słoiczek zakręcić i energiczne potrząsać aby wszarskie składniki dokładnie się wymieszały.
    Następnie pomidory pokroić w ósemki, cebulę w piórka a seler w plasterki.
    Dodać owoce morza rozmrożone na parze oraz kukurydzę i całość polać sosem.
    Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 30 min.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki i oliwkami.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Agnieszkę L

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *