Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z owoców morza i warzyw

Składniki:

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 op. mrożonych obgotowanych owoców morza
  • 1 op. paluszków krabowych
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona papryka
  • kilka gałązek natki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki oregano
  • sól
  • ¼ łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:

  1. Owoce morza przelać wrzątkiem a paluszki rozmrozić i pokroić na kawałki.
    Następnie pomidory pokroić na ćwiartki, ogórek w plastry a paprykę w paseczki.
    Na półmiksu rozłożyć liście sałaty na nich owoce morza.
    Owoce morza przykryć warzywami.
    Ocet winny wymieszać z olejem, kminkiem oraz oregano, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sosem sałatkę.
    Przed podaniem udekorować listkami natki pietruszki.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Viktorię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *